ABD’nin Orta Batı eyaletlerini vuran ve “kutup girdabı” adı verilen aşırı soğuk hava dalgası.

ABD 'Kutup Girdabı'na kapıldı: 10 eyalette yaşam durdu, en az 7 kişi öldü.

ABD ‘Kutup Girdabı’na kapıldı: 10 eyalette yaşam durdu, en az 7 kişi öldü.

ABD’nin Orta Batı eyaletlerini vuran ve “kutup girdabı” adı verilen aşırı soğuk hava dalgası en az yedi kişinin ölümüne yol açarken, bazı şehirlerin toptan kapanmasına yol açtı. Chicago’da hava sıcaklığı -30 dereceye, Kuzey Dakota’da da -37’ye düştü. Kuzey Dakota’daki Grand Forks bölgesinde -54 derecelik sıcaklık kaydedildi.

ABD’nin ortabatı eyaletlerini vuran ve “kutup girdabı” adı verilen aşırı soğuk hava dalgası en az yedi kişinin ölümüne yol açarken, bazı şehirlerin toptan kapanmasına yol açtı.

Tombik

Chicago’da hava sıcaklığı -30 dereceye, Kuzey Dakota’da da -37’ye düştü.

Benzer Haber
1 2

Dondurucu soğuklar 250 milyon ABD’liyi etkilerken, 90 milyon kişinin -17 derece ya da altını göreceği belirtiliyor.

Hava tahminleri ne?

Büyük Göller Bölgesi’nden New England’a kadar kar yağışı bekleniyor. Wisconsin eyaletinde 60 santimetre, Illinois’de de 15 santimetre kalınlığında kar yağışı bekleniyor.

Ülkenin orta batısındaki Wisconsin, Michigan ve Illinois eyaletlerinde, hatta Derin Güney adı verilen normalde daha sıcak Alabama ve Mississippi eyaletlerinde dondurucu hava nedeniyle acil durum ilan edildi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks