ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin sitesinde elçi John Bass imzasıyla vize kriziyle ilgili bir açıklama yayımlandı.

ABD’den vize kriziyle ilgili son dakika açıklaması.

ABD’nin Ankara Büyükelçiliğinin sitesinde elçi John Bass imzasıyla vize kriziyle ilgili bir açıklama yayımlandı. Bass açıklamada kararın kolay alınmadığını ve üzüntü verici olduğunu belirtirken krize sebep olan tutuklamanın ilişkileri bozmaya yönelik olabileceğini savundu.

ABD’nin Ankara Büyükelçisi John Bass ABD-Türkiye arasında vize işlemlerinin karşılıklı askıya alınmasıyla ilgili açıklamada bulundu.

Tombik

Bass’in açıklaması şöyle:

“Türkiye’deki dostlarımız ve ortaklarımıza, ABD Hükümetinin, Büyükelçiliğimiz ve Türkiye’deki Konsolosluklarımızdaki göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya alma kararının nedenlerini ve askıya almanın ne anlama geldiğini anlatmak istiyorum.

Büyükelçiliğimizin dünkü açıklamasında, göçmen olmayan vize hizmetlerini askıya aldığımızı dile getirdik. Söz konusu askıya alma, Türkiye Cumhuriyeti Hükümeti’nin ABD Misyonu tesisleri ve personelinin güvenliğine ilişkin taahhütlerini değerlendirirken, Büyükelçilik ve Konsolosluklarımıza gelen ziyaretçi sayısını en aza indirmemize olanak sağlamaktadır. Bizi bu kararı almaya iten durum şöyledir:

“YETERLİ İZİN VERİLMEDİ”

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks