Haber Veriyoruz
Güncel Haber Yayın ve Yorum Sitesi

ABD merkezli Prospect Medical Holdings, Cumartesi gecesi iflas başvurusu

Borçlar 400 milyon doları aştı.

290

Bir sağlık devi daha iflas etti! Borçlar 400 milyon doları aştı.

ABD merkezli Prospect Medical Holdings, Cumartesi gecesi iflas başvurusunda bulundu. Kaliforniya, Pensilvanya, Rhode Island ve Connecticut’ta toplam 13’ten fazla hastaneye sahip olan şirket, 400 milyon dolardan fazla borç ile mahkemeye iflas için başvurdu. Şirket, süreç boyunca operasyonlarına devam edeceğini duyurdu.

Prospect Medical’den yapılan açıklamada, “İflas koruma süreci boyunca hastanelerimiz, tıp merkezlerimiz ve doktor ofislerimiz açık kalacak ve hasta bakımı kesintisiz devam edecek,” ifadelerine yer verildi.

Prospect Medical’in iflası, özel sermaye destekli Steward Health Care’in iflasından yalnızca bir yıl sonra geldi. Steward gibi Prospect Medical de, özel sermaye yatırımları nedeniyle borçlanmış, hastanelerindeki kritik hizmetlerde aksamalara yol açmıştı.

CBS News, Prospect Medical ve Steward’ın, hastane gayrimenkullerinin değerini kullanarak yüz milyonlarca dolarlık ödemeler yaptığını ve bu durumun hasta bakımına ayrılan fonları azalttığını ortaya çıkardı.

2018 yılında Prospect Medical, liderliğine 457 milyon dolarlık bir temettü ödemesi gerçekleştirdi. Bu ödemenin 90 milyon doları CEO Sam Lee’ye, 257 milyon doları ise özel sermaye şirketi Leonard Green & Partners’ın hissedarlarına verildi.

Detaylar\ Haber L’mk’

Enable Notifications OK No thanks