Haber Veriyoruz
Güncel Haber Yayın ve Yorum Sitesi

Kim Jong-un’un bizzat imzaladığı emirle ateşlenen Hwasong-15 tipi füze.

751

Kuzey Kore, tüm ABD’yi vurabilecek füze test ettiğini duyurdu.

Pyongyang, Kim Jong-un’un bizzat imzaladığı emirle ateşlenen Hwasong-15 tipi füzenin gökyüzünde 4 bin 475 km yükseldiğini açıkladı. 53 dakikada havada kalan kıtalararası füze, 950 kilometre uçup Japonya açıklarına düştü.

Benzer Haber
1 2.691
Benzer Haber
1 2.691

Kuzey Kore, yerel saatle 02.47’de dünyayı bir kez daha titretti. Yeni bir füze testinin gerçekleştiğini önce Güney Kore ve ABD ilan etti, saatler sonra Pyongyang’dan resmi açıklama geldi. Açıklamaya göre, fırlatılan Hwasong-15 tipi füze ABD’nin tümünü vurma kapasitesine sahip.

Resmi haber ajansı KCNA, füzenin gökyüzünde 4 bin 475 kilometre irtifaya ulaştığını ve 950 kilometre uçtuktan sonra Japon Denizi’ne düştüğünü duyurdu. KCNA’ya göre, 53 dakika havada kalan füzenin fırlatma emrini bizzat Kim Jong-un imzaladı.

Detaylar
Haber Linki

Enable Notifications OK No thanks