7 şiddetinde bir depremin olması durumunda, Adana, Mersin, Hatay, Antalya, Muğla ve Aydın’da tsunami olabileceği.

7 Şehrimize Tsunami Uyarısı

7 Şehrimize Tsunami Uyarısı.

Akdeniz’de peş peşe meydana gelen depremler sonrası Prof. Dr. Hasan Sözbilir, 7 şehir için tsunami uyarısında bulundu.

Sözbilir, 7 şiddetinde bir depremin olması durumunda, Adana, Mersin, Hatay, Antalya, Muğla ve Aydın’da tsunami olabileceği uyarsında bulundu.

Tombik

Dokuz Eylül Üniversitesi Deprem Araştırma Merkezi Müdürü olan Hasan Sözbilir, Akdeniz’in Girit Adası’nda en büyüğü 6.4 şiddetinde olmak üzere peş peşe gelen depremler sonrasında bir açıklama yaparak, 7 şiddetindeki bir depremin kıyı kesimlerinde tsunami oluşturacağı ve şehirlerin etkileneceğini kaydetti.

7 ŞEHİR TEHLİKELİ

Bilim Kurulu Üyesi: Dün Geceden Sonra Risk Çok Ama Çok Büyüdü

Sözbilir açıklamasında şu ifadeleri kullandı: “Belki depremler Türkiye’nin dışında ancak tsunami bizi de etkileyecektir. 6.4 büyüklüğündeki bir deprem bizim kıyılarımızda tsunamiye neden olmasa bile 7.0’yi aşmaya başladığında tsunami tehlikesi olacaktır. 8.0’i geçen olası bir depremde, bizim Akdeniz ve Ege kıyılarının, yani Hatay, Adana, Mersin, Antalya, Muğla, Aydın ve İzmir’e kadar olan kesimleri tsunamiden etkilenebilir “ dedi.

Geçmiş tarihlere bakıldığında denizlerde oluşan depremlerin tsunami oluşturduğuna dikkat çeken Sözbilir, bu yönde çalışma yapılması gerektiğini vurguladı.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks