50 TL’ye 85 litre mazot alabiliyorken, Yeni Türkiye’de sadece 7 Litre benzin alabiliyoruz

0 TL ile Eski Türkiye'de ne kadar benzin alınabilirdi?

50 TL ile Eski Türkiye’de ne kadar benzin alınabilirdi?

Müthiş değişim! Eski Türkiye’de yani 2000 yılında 50 TL’ye 85 litre mazot alabiliyorken, Yeni Türkiye’de sadece 7 Litre benzin alabiliyoruz. Yani aynı parayı ödediğimiz halde 2000 yılında aldığımız benzinin sadece 12’de 1’ini alabiliyoruz.

Funda Esin Akar Eski Türkiye’de yani 2000 yılında 50 TL’ye 85 litre mazot alabiliyorken, Yeni Türkiye’de sadece 7 Litre benzin alabiliyoruz. Yani aynı parayı ödediğimiz halde 2000 yılında aldığımız benzinin sadece 12’de 1’ini alabiliyoruz. Sizler için benzinin yıllara göre fiyat artışlarını inceledik.

Tombik

2000 yılında mı vatandaş daha ucuza benzin alabiliyordu, yoksa şimdi mi? IPhone almak için kuyruk oluşturan birkaç bin kişinin, ülkede yaşayan 82 milyon nüfusa örnek gösterilip, ülkenin zenginleştiğini iddia etmek ne kadar doğru? Bir milletvekilinin yumurta hesabı yaparak ülkede eskiye göre daha ucuzlama olduğunu göstermeye çalışması aslında hiç de mantıklı değil. Çünkü tek bir besin maddesi üzerinden kıyaslama yapmak doğru sonuçlar vermez. Madem yumurta örnek veriliyor. Bunun yanında; et, peynir, zeytin gibi diğer gıdalar da eklenebilir. Ya da zam geldiğinde büyün her şeyi etkileyen bir ürün üzerinden kıyaslama yapılabilir. Bu benzin olabilir mesela. Ülkede benzinin zamlanması demek, iğneden ipliğe her şeyin pahalanması demek olduğuna göre, 2002-2019 yılı arasında 50 TL ödediğimizde alabildiğimiz benzinin nerelerden nerelere düştüğünü gösteren bir tablo hazırladık.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks