50 bin lojmanın satışında öncelik içinde oturan memurlara verilecek.

Kamu Lojmanlarının Satışında Öncelik İçinde Oturan Memurların Olacak.

Kamu Lojmanlarının Satışında Öncelik İçinde Oturan Memurların Olacak.

Kamu lojmanlarının satışı ile ilgili detaylar Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile duyuruldu. 50 bin lojmanın satışında öncelik içinde oturan memurlara verilecek.

Kamu lojmanlarının satışı ile ilgili detaylar Resmi Gazete’de yayımlanan tebliğ ile duyuruldu. Tebliğ ile 50 bin kamu konutunun satışının önü açılıyor. Maliye Bakanı Ağbal: “Kamu lojmanlarının satışını, öncelikli olarak içinde oturan memurumuzun talebi üzerine yapacağız. İhaleye çıkacağız ve oluşan fiyatın yüzde 10 düşüğüne alım hakkını ilk olarak memurumuza vereceğiz. Savunma, güvenlik, adalet ve istihbarat hizmetlerinde kullanılanlar hariç, satışa konu 50 bin lojman var” dedi.

Tombik

“YÜZDE 10 İNDİRİMLİ MEMURUMUZA VERECEĞİZ”

Maliye Bakanı Naci Ağbal, kamu lojmanlarının satışını, öncelikli olarak içinde oturan memurun talebi üzerine yapacaklarını belirterek, “İhaleye çıkacağız ve oluşan fiyatın yüzde 10 düşüğüne alım hakkını ilk olarak memurumuza vereceğiz.” dedi.

Maliye Bakanlığının iki ayrı Milli Emlak Genel Tebliği Resmi Gazete’de yayımlandı. Bakan Ağbal, AA muhabirine yaptığı açıklamada, kamu lojmanlarının satışını da düzenleyen kanunun geçen yıl yürürlüğe girdiğini hatırlattı.
Söz konusu kanunun uygulanmasına ilişkin açıklayıcı hükümlerin bulunduğu tebliğin bugün Resmi Gazete’de yayımlandığına işaret eden Ağbal, tebliğle lojmanların öncelikli satın alma hakkını memurlara verdiklerini söyledi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks