Rusya ABD ye karşı tüm tedbirleri alıyor.

Rusya ABD ile savaşacak mı?

Rusya savaşa hazır! ABD’nin hamlesine yanıt gecikmedi, 2 askeri ve 3 hava indirme birliği sınıra konuşlandırıldı

Rusya Savunma Bakanı Sergey Şoygu, 2 Rus askeri birliği ile 3 hava indirme birliğinin ülkesinin batıdaki sınırına konuşlandırdığını açıkladı. ABD ve NATO’ya ait 40 bin asker ve 15 bin askeri teçhizatın Rusya sınırlarına yakın bölgelerde konuşlandırılmasının beklendiğini kaydeden Şoygu, ABD’nin keşif çalışmalarını ve Arktika’da askeri kapasitesini de artırdığına dikkati çekti. Şoygu, Rusya’nın bu gelişmelere yönelik olarak gerekli önlemleri aldığını da belirtti.

Rusya Savunma Bakanı Şoygu, Rusya’nın Severomorsk kentinde yetkililerle yaptığı toplantıda, ABD ve NATO’nun askeri eylemleri ile ilgili açıklamalarda bulundu. ABD ve NATO’nun Rusya’ya karşı tehdit içeren askeri eylemlerde bulunduğunu belirten Şoygu, “Amerikan askeri birlikleri, Kuzey Amerika’daki bölgelerden Atlantik üzerinden Avrupa’ya sevk ediliyor. Askeri birliklerin Avrupa’da Rusya sınırlarına doğru hareketliliği devam ediyor. Birliklerin büyük kısmı Karadeniz ve Baltık bölgesinde bulunuyor.” dedi.

RUSYA ABD’NİN ASKERİ HAMLESİNE KARŞI GEREKLİ ÖNLEMLERİ ALDI

Şoygu, ABD ve NATO’ya ait 40 bin asker ve 15 bin askeri teçhizatın Rusya sınırlarına yakın bölgelerde konuşlandırılmasının beklendiğini kaydetti. ABD’nin Rusya sınırlarında keşif çalışmalarını ve Arktika’da askeri kapasitesini artırdığına da dikkati çeken Şoygu, Rusya’nın buna karşı gerekli önlemler aldığını belirtti.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks