28 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirilen hava operasyonu.

AİHM, Uludere başvurusunu kabul etmedi.

AİHM, Uludere başvurusunu kabul etmedi.

Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi, (AİHM), Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyü Irak sınırında 28 Aralık 2011 tarihinde gerçekleştirilen hava operasyonunda hayatını kaybeden 34 kişi için yapılan başvuruyu kabul edilemez buldu. Başvuruda bulunan isimlerden biri olan Hukukçu Doç. Dr. Kerem Alıparmak, “Davada AYM ve AİHM’in yaptığı adaletsizlik kadar canımı yakan bir vaka olmamıştı. İçim kaynıyor”dedi.

Şırnak’ın Uludere ilçesine bağlı Ortasu köyünün Irak sınırında kaçakçılık yaparken TSK’nın 28 Aralık 2011 tarihinde düzenlediği hava operasyonunda yaşamını yitiren 34 kişi için Avrupa İnsan Hakları Mahkemesi’ne yapılan başvuru kabul edilemez bulundu.

Tombik

TÜRKİYE’DE İÇ HUKUK YOLLARI TÜKENMİŞTİ

Türkiye’de iç hukuk yollarının tüketildiği ceza davasını AİHM’ye taşıyan hukukçulardan Doç. Dr. Kerem Altıparmak, AİHM’nin bugün sabah verdiği kararı sosyal medya hesabından paylaştı.

BELGE 2 GÜN GEÇ YOLLANDIĞI İÇİN REDDEDİLMİŞ

Altıparmak mesajında, AİHM’nin avukatların AYM’ye iki gün geç belge yollaması nedeniyle davayı kabul etmediğini belirterek, “AYM ve AİHM’in yaptığı adaletsizlik kadar canımı yakan bir vaka olmamıştı. İçim kaynıyor. 7 yıl hiçbir şey yapılmadı. Şimdi bu 7 yıl unutuldu, avukatların 2 gün gecikmesi nedeniyle dava reddedildi. Söyleyecek söz bulamıyorum”dedi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks