2019’da Antalya, Bodrum ve Çeşme’de Halk Plajları İhalesi

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy.

Bakanlık Duyurdu: 2019’da Antalya, Bodrum ve Çeşme’de Halk Plajları İhalesi Yapılacak.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “2019’da halk plajları ihalesi yapılacak Ocak’ta tamamlanması bekleniyor. Yeni sezona yetiştirilecek, fiyat kontrolü ve denetimi Bakanlığa bağlı olacak.” dedi.

Kültür ve Turizm Bakanı Mehmet Nuri Ersoy, “Özellikle Bodrum, Çeşme, Antalya gibi Türkler arasında da çok popüler olan yerlerde halk plajları ihalesi yapacağız. Bu plajlarda işletmesi değil ama fiyatların onayı, kontrolü Bakanlığımız tarafından yapılacak.” dedi.

Tombik

BAKAN, TURİZM TEŞVİK KANUNU’NDA DEĞİŞİKLİĞE GİDİLDİĞİNİ SÖYLEDİ

Ersoy, 2018 yılının Türkiye-Tayland Karşılıklı Kültür Yılı ilan edilmesine ilişkin niyet bildirgesinin Anadolu Medeniyetleri Müzesi’nde düzenlenen törenle imzalanmasının ardından gazetecilerin sorularını yanıtladı.
Kamu taşınmazlarının turizm yatırımlarına tahsisine ilişkin yönetmeliğin Resmi Gazete’de yayımlandığının hatırlatılması ve “Kamu arazilerinin ihalesiz olarak turizme sunulacağı haberleri doğru mu?” sorusu üzerine Ersoy, Turizm Teşvik Kanunu’nda bir değişikliğe gidildiğini, daha önce Bakanlar Kurulunda olan yetkinin Cumhurbaşkanlığı Hükümet Sistemi gereği Cumhurbaşkanlığına devrolduğunu söyledi.

Detaylar, Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks