2 aydır yolları kapalı olan esnaf belediye binasına yürüyerek eylem yaptı.

Şanlıurfa'da heyalan nedeniyle kapanan yollar 2 aydır açılmadı; esnaf isyan etti.

Şanlıurfa’da heyalan nedeniyle kapanan yollar 2 aydır açılmadı; esnaf isyan etti.

Şanlıurfa’nın Birecik ilçesinde, Nisan ve Mayıs aylarında aşırı yağışlar sonucu meydana gelen heyelanlar nedeniyle yaklaşık 2 aydır yolları kapalı olan esnaf belediye binasına yürüyerek eylem yaptı. Grup tarafından yapılan açıklamada, heyelan nedeniyle iş yerlerinin bulunduğu caddenin kapandığını aktararak, “Esnaf olarak çok zor durumdayız. Kiralarımızı ödeyemeyecek duruma geldik” denildi.

Şanlıurfa Birecik’te Nisan ve Mayıs aylarında aşırı yağış nedeniyle Kelaynak Üretim Tesisleri yolundaki tepelik alanda yumuşayan toprağın kaymasıyla farklı tarihlerde 3 ayrı heyelan meydana geldi. Heyelanlar nedeniyle yaklaşık 2 aydır yolları kapalı olan esnaf, iş yapamadıkları gerekçesiyle ellerinde yazılı dövizlerle belediye binasına yürüdü.

Tombik

Polisin güvenlik önlemi aldığı eylemde kalabalığın yanına giden Birecik Belediye Başkanı Mahmut Mirkelam, sorunun kendileriyle alakalı olmadığını, yolun yeniden açılabilmesi için gerekli işlemlerin devam ettiğini, bölgenin ise riskli olduğu gerekçesiyle trafiğe kapandığını belirtti.

Detaylar, HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks