Sumitomo’da, geçtiğimiz günlerde işçiler greve gitti.

Sumitomo: Performans yüzünden işten çıkarıldılar.

Türkiye’nin en büyük lastik fabrikalarından Sumitomo’da, geçtiğimiz günlerde işçiler greve gitmişti. Fabrika’dan yapılan açıklamada işçilerin performans yüzünden iş akitlerinin sona erdiği açıklandı. 1250 kişinin çalıştığı fabrikada şu an 250 kişi iş bıraktı. Fabrika yönetimi ‘kötü niyetli eylemler içinde bulunan’ işçilerin iş akitlerinin sonlandırılacağını açıkladı.

Japonya’nın Türkiye’ye bir seferde yaptığı en büyük yatırım olan Çankırı’daki Sumitomo lastik fabrikasında geçtiğimiz günlerde üretimine bir süre ara verildi.

Tombik

Lastik-İş sendikasının iddiasına göre 8 işçinin işine sendikal faaliyetlerinden dolayı son verilmişti. Fabrika’dan yapılan açıklamada 10 işçinin işine performanslarından ötürü son verildi.

Sumitomo’dan yapılan açıklamaya göre olay şöyle gerçekleşti:

-12 Aralık tarihinde, hayatın olağan akışında ve objektif performans kriterleri doğrultusunda, 10 işçiye iş akdinin feshi konusunda bildirim yapılmıştır. Üçü ile anlaşma yoluyla iş akdi feshedilmiş, diğerleri kabul etmemiş, işi engelleme ve işgal yoluna gitmiştir.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks