Sarraf ve ailesinin mal varlıklarına el konulması kararı verildi.

Sarraf’a siyasi casusluk suçlaması: Mal varlığına el konuldu… İşte 23 kişilik o liste.

Ankara, Sarraf itirafçı olmadan önce “Vatandaşım nerede” diyerek ABD’ye üst üste nota verirken dün dikkat çeken bir adım atıldı. İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Yılmaz’ın talimatıyla Sarraf ve ailesinin mal varlıklarına el konulması kararı verildi. Listede Sarraf’ın kızının da aralarında bulunduğu 23 kişi var.

ABD’nin İran’a yönelik ambargosunu deldiği iddiasıyla tutuklanan ve ardından itirafçı olan Rıza Sarraf’ın ve yakınlarının mal varlıklarına el konulması kararı verildi. Mal varlıklarına el konulan isimler arasında Rıza Sarraf ile Ebru Gündeş’in kı- zı Alara Sarraf ve 21 kişinin ismi geçiyor. Listede eşi Ebru Gündeş’in olmaması dikkat çekti.
Mal varlığına el konulan Sarraf hakkında avukatından açıklama: Ebru neden yok?

Tombik

İstanbul Cumhuriyet Başsavcı Vekili Hasan Yılmaz’ın talimatıyla Mali Suç- larla Mücadele Şube Müdürlüğü’ne gönderilen yazıda,“Türkiye Cumhuriyeti’nin güvenliği, iç veya dış siyasal yararları bakımından gizli kalması gereken bilgileri yabancı devlet lehine siyasal ve askeri casusluk maksadıyla temin ettiği” gerekçesiyle Rıza Sarraf’ın mal varlıklarına el koyma kararı verildiği belirtildi. El koyma kararında Sarraf’ın kızı Alara Sarraf’ın da ismi yer alırken, Sarraf’ın yakın çevresi ve akrabaları da bulunuyor.

Mal varlıklarına el konulan isimler arasında Rıza Sarraf ile Ebru Gündeş’in kızı Alara Sarraf ve 22 kişinin ismi geçiyor.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks