Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Dünyada ‘kara elmas’ olarak bilinen ve kalitesine göre 100 ila 3 bin 500 avro.

Orman Bakanlığı kilosu 3 bin 500 Avro olan trüf mantarı için kolları sıvadı.

Orman ve Su İşleri Bakanlığı, Orman Genel Müdürlüğü (OGM) Dünyada ‘kara elmas’ olarak bilinen ve kalitesine göre 100 ila 3 bin 500 avro arasında fiyata alıcı bulan trüf mantarını ülke ekonomisine kazandırmak için 2 bin 60 dekar alanda trüf ormanı oluşturuldu.

Toprak altında yetiştiği için Türkiyede pek fazla tanınmayan ancak Dünyada gıda ve kozmetik pazarlarında binlerce avroya kadar alıcı bulan trüf mantarının ülke ekonomisine kazandırılması maksadıyla harekete geçen Orman ve Su İşleri Bakanlığı üniversitelerle de işbirliği yaparak trüf yetiştiriciliği konusundaki çalışmalarını sürdürüyor.

Tombik

Bakanlık, ülke genelinde trüf mantarının tabii olarak yetiştiği verimli toprak özelliklerine sahip alanların tespiti için arazi taraması çalışmalarını sürdürüyor. 2018 yılı sonunda tamamlanması planlanan Trüf Mantarı Eylem Planı, Türkiyenin trüf mantarı potansiyelinin fazlalığı ve bu alanda yapılan çalışmaların verimliliği dolayısıyla 2019 yılını da kapsayacak şekilde uzatıldı.

BAKAN EROĞLU: HAYAT KALİTESİ YÜKSELECEK

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks