İsrail askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria’da cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla saldırdı.

İsrail Askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria’da Cuma Sonrası Göstericilere Saldırdı.

İsrail askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria’da cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla saldırdı.

ABD Başkanı Donald Trump’ın, 1995’te ABD Senatosu’ndan geçen ancak sonrasında her 6 ay bir ABD Başkanları tarafından askıya alınan Kudüs’ün İsrail’İn başkenti olarak tanınmasını öngören yasayı onaylamasının ardından Filistin’de sıcak saatler yaşanıyor.

Tombik

GERÇEK MERMİ KULLANDILAR

Anadolu Ajansı’nın haberine göre İsrail askerleri, Mescid-i Aksa ve Batı Şeria’da cuma namazı sonrası düzenlenen gösterilere gerçek mermi ve göz yaşartıcı gazla müdahalede bulundu.

Birçok dünya ülkesinin tepki gösterdiği kararın ardından, Filistin’de üç gün ulusal öfke günü ilan edilmişti. Ardından Hamas lideri İsmail Haniye, İsrail’e karşı yeni bir intifada çağrısı yaptı ve Ramallah’taki El Fetih yönetimine ‘net bir tavır takının’ dedi.

BATI ŞERİA VE GAZZE’DE ÇATIŞMALAR

ABD’nin kararının ardından Batı Şeria ve Gazze Şeridi’ndeki Filistinli göstericilerle İsrailli güvenlik güçleri arasında çatışma çıktı. Çatışmalarda 17 kişi yaralandı. Doktorlar yaralananlardan birinin gerçek mermiyle yaralandığı belirtti.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks