İslami İnsan Hakları Komisyonunun her yıl ver verdiği “İslamofobi ödüllerinin” bu yılki sahipleri belli oldu.

En büyük İslam karşıtı ödülleri sahiplerini buldu.

İslami İnsan Hakları Komisyonunun her yıl ver verdiği “İslamofobi ödüllerinin” bu yılki sahipleri belli oldu. Dünya çapında en büyük İslam karşıtı Arakanlı Müslümanlara yönelik katliama karşı sessiz kalan Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Aung San Suu Çi oldu.

Londra merkezli sivil toplum kuruluşu İslami İnsan Hakları Komisyonu, İslam karşıtlığıyla mücadele kapsamında düzenlediği hicivsel etkinlikle bu yılki ödülleri açıkladı.

Tombik

Komisyon, bu yıl birinci olarak İngiltere’nin en çok İslam karşıtı figürü olarak aşırı sağcı aktivist Tommy Robinson’u seçti. Robinson’un “birinciliği” elde ettiği kategoride TV sunucusu ve köşe yazarı Katie Hopkins, aşırı sağcı Birleşik Krallık Bağımsızlık Partisi’nin (UKIP) eski lideri Nigel Farage, “Britanya İçin” adlı aşırı sağcı partinin kurucusu Anne Marie Waters ile İngiltere Dışişleri Bakanı Boris Johnson da bulunuyordu.

Dünya çapında birinci Suu Çi

Uluslararası İslam karşıtları kategorisinde de Arakanlı Müslümanlara yönelik katliama karşı sessiz kalan Myanmar Dışişleri Bakanı ve Devlet Başkanlığından Sorumlu Devlet Bakanı Aung San Suu Çi birincilik elde etti.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks