Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi.

İBB Başkanı Uysal, 150 avukatla Silivri’de.

İstanbul Büyükşehir Belediye Başkanı Mevlüt Uysal, Fetullahçı Terör Örgütü’nün (FETÖ) 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işgali davasına ilişkin, ‘Bu davada suçluların hak ettiği cezayı bulması adına ne gerekiyorsa yapmak görevimiz. Bu konuda Büyükşehir Belediyesi olarak avukatlarımız gerekli işlemleri yaptı. Ayrıca müştekiler adına da yapılması gereken her şeyi yapacağız.’ dedi.

Uysal, Genel Sekreter Hayri Baraçlı, AK Parti Meclis Grup Başkanvekili Temel Başalan, İSKİ, İETT ve diğer iştiraklerin genel müdürleri ile belediyenin 150 avukatıyla FETÖ’nün 15 Temmuz darbe girişimi sırasında İstanbul Büyükşehir Belediyesi’nin işgali ve burada çıkan olaylarda Prof. Dr. İlhan Varank’ın da aralarında bulunduğu 14 kişinin şehit edilmesiyle ilgili tutuklu 50 askerin yargılandığı davayı izlemek üzere Silivri’ye geldi.
Burada, ellerinde Türk bayrakları ve “15 Temmuz’u unutmayacağız” pankartları ile “FETÖ’cü hainler, eli kanlı katiller”, “FETÖ’cü hainlere en ağır ceza verilsin” yazılı dövizler taşıyanlar tarafından karşılanan Uysal, basın mensuplarına açıklama yaptı.

Tombik

Uysal, FETÖ’cü hainlerin, 15 Temmuz Şehitler Köprüsü’nden sonra en çok insanı Büyükşehir Belediyesi’nin Saraçhane’deki merkez binasının önünde şehit ettiğini söyledi.

O gün yaşananlara değinen Uysal, konuşmasını şöyle sürdürdü:

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks