Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sig Sauer silahlarının artık alınmayacağını…

Cumhurbaşkanı Erdoğan açıklamıştı! Şimdi herkes satıyor.

Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın Sig Sauer silahlarının artık alınmayacağını ve kullanılmayacağını belirtmesinin ardından bu silahların satışı da arttı.

Özellikle kamu görevlileri internetteki silah alım satım sitelerine verdiklerini ilanlarla Sig Sauer marka silahlarını elden çıkarmaya çalışıyor. Sitelere verilen ilanların Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın bu açıklamayı yaptığı 12 Ekim’den itibaren yoğunlaşması dikkati çekiyor.

Tombik

‘Kamu görevlisinden tertemiz’

Türkiye ile Amerika Birleşik Devletleri arasındaki siyasi gerilim sürecinde Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın korumaları için talep edilen 1.2 milyon dolar tutarındaki Sig Sauer marka silahların Türkiye’ye satışında problem çıkmış, Amerikan Kongresi’ne satış onayı için sunulan teklif geri çekilmişti. Cumhurbaşkanı Erdoğan da 12 Ekim’de valilerle bir araya geldiği bir toplantıda bu duruma tepki göstererek bu silahların alımından vazgeçtiklerini, yerli silah kullanımına öncelik vereceklerini açıklamıştı.

Satan satana

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks