Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Zirvesi’nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: D-8 tarihinde bir devrime imza atmış olacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Zirvesi’nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘D-8 tarihinde bir devrime imza atmış olacağız. Ekonomilerimizi Dolar ve Euro baskısıyla eritmeye gerek yok. Yerli ve Milli paralarımızı kullanmalıyız’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satırbaşları:

Tombik

“D-8’in ilkelerine ve savunduğu değerlere olan ihtiyaç, bırakın azalmayı daha da artmıştır. Zira D-8 salt çıkarlar etrafında buluşan bir ülkeler topluluğu değil, bunun çok daha ötesinde, adil, huzurlu ve istikrarlı bir dünya talebinin müseccel halidir. Bizler D-8 üyeleri olarak, dünyada pek az ülkeye nasip olan coğrafi ayrıcalıklara sahibiz”

“Ülkelerimiz arasındaki ticarette artık milli para birimlerimizi kullanmanın yolunu açabildiğimiz takdirde D-8 tarihinde bir devrime imza atmış olacağız. Kur baskısı altında ekonomimizi eritmeye gerek yok.”.

“Dönem başkanlığımız sırasında bir takas odası kurulması için merkez bankalarımızı bir araya getirelim. D-8 ülkeleri olarak toplantılara katılım düzeylerini artırmalı, çalışmaları, özel sektör kuruluşlarını da bu çalışmalara dahil etmeliyiz. Cumhurbaşkanları olarak D-8 Liderler Zirvesi’nin önemi iyi kavranmalı. Hepimiz D-8’e sahip çıkmalı, daha etkin, daha verimli, daha güçlü olması için azami gayret göstermeliyiz.”.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks