Budist katillerin, Arakanlı Müslümanlara uyguladığı katliam!

Arakanlı Müslümanlar Myanmar askerlerinin zulmünü anlattı.

Myanmar ordusunun binlerce Arakanlı Müslümanın hayatını kaybetmesine yüz binlercesinin de topraklarından kaçmasına yol açan sistematik zulümleri bir kez daha gözler önüne serildi. İşte Budist katillerin, Arakanlı Müslümanlara uyguladığı katliam!

İnsan Hakları İzleme Örgütünün (HRW) yayımladığı ” Nehir Kıyısında Katliam: Myanmar Ordusunun Tula Toli’de İşlediği İnsanlık Karşıtı Suçlar” raporuna göre, Arakan’ın Tula Toli köyünden Bangladeş’e kaçan 18 ve bölgeden kaçan 200 Arakanlı Müslümanla yapılan röportajlar, Myanmar ordusunun bölgede yaptığı kıyımı ortaya koydu.

Tombik

Tula Toli’ye baskın düzenleyen Myanmar askerlerinin köylüleri nehir kıyısına götürdüğünü, kadın ve çocuklardan ayırdıkları erkekleri katlederek topluca çukurlara attıklarını, üstlerine benzin döküp yaktıklarını anlatan köylüler, askerlerin kadın ve çocuklara topluca, defalarca tecavüz ettiklerini, bazı çocukları da annelerinden ayırarak ateşe attıklarını anlattı.

Tanıklar, Myanmar askerlerinin daha sonra köyü ateşe verdiğini , tecavüz ettikleri kadınları ateşe verdikleri evlere kapatarak ölüme terk ettiğini söyledi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks