Şu emeklilik sistemini bir düşünelim dedik.

Bakın ne sonuca vardık.

Bu emeklilik çalışan insan için müthiş bir tuzak…

Düşünün ki 18 yaşında bir şekilde sizi yönetenler çalışmaya başladı iseniz sizden emeklilik adı altın bir para kesiyorlar. Çalışsanız da çalışmasanızda yaşınız gelince emekli olacağınız için bu sistem bir şekilde yürütülerek bu para tahsil edildikten sonra emekli oluyorsunuz.

Emekli oluyursunuz da ne oluyor? Hiç bir şey size en az 1000 TL en fazla 3000 TL olmak kaydı ile (tabi özel durumlar hariç örneğin; milletvekilleri, savcılar, hakimler, emniyet mensuplarının bir kısmı falan hadi bunlarada 100 bin kişi diyelim…) her bir ay para ödeniyor. Peki bu para ile yaşamak mümkün mü? Bulunduğunuz yaş da hele bir de yalnız ve bakanınız yok ise.

Tamam bir şekilde 18 yaşınızdan 65 yaşınıza kadar sizden emeklilik için para kesildi. (Eskiden emekli olduğunuzda bir miktar parada veriliyordu ki artık verilmiyor) 65 yaşınızda emekli oldunuz. Düşündünüz mü insanlar emekli olduktan sonra kaç yıl yaşıyorlar. Türkiye de ölüm oranı 72-75 yaş arası ki bu da son 20 yıla göre daha öncesi berbat 60-65 yaş arası. Tabi ömrümüzü neden uzattılar oda belli değil. Yani emekli olduktan bir süre sonra 10-15 yıl sonra ölüyorsunuz.  Tabi gerçek veriler sizi yönetenlerin ellerinde saklı.

Şunu düşünmek gerekmez mi tam 35 yıl sizden emekli olacaksınız diye maaşınızdan para kesiliyor (Çalışarak kazandığınız emeğinizden). ve sonra emekli oluyorsunuz büyük bir çoğunluğunuz 10-15 yıl sonra ölüyor. Hadi 15 yıl sonra öldü diyelim peki geriye kalan diğer 20 yılın emeklilik parası nerede… Hem bu para kesilir iken iyide insanların da yaşatılması gerekmez mi? bu onun hakkı değil mi? bu para onun yıllarca maaşından kesilen para değil mi?

Demek ki her ölen bizi yönetenlerden alacaklı bir şekilde ölüyor. Yani hak sahibi olarak ölüyor. Çünkü özel durumlar hariç sizi yönetenler emekli olup öldükten sonra hiç bir akrabanıza veya baş bir kişiye sizden kestikleri parayı ödemiyorlar.

Eğer sağlık diye düşündü iseniz zaten bizleri hasta eden ve tedavi yöntemini sunanlarda,  onlar değil mi?

Sizce doğru bir sistem mi…

Haber Veriyoruz

emekli olduktan sonraemekli olunca olanlaremeklilik maaşı en düşükemeklilik maaşı en yüksekemeklilik sistemi iyi mi