Pamukkale’nin yanı başındaki Karahayıt’ta turizm neredeyse tamamen bitti.

Turizmin gözbebeğiydi şimdi esnafa icra yağıyor,

Turizmin gözbebeğiydi şimdi esnafa icra yağıyor,

Denizli’de hem yerli hem de yabancıların göz bebeği olan Pamukkale’nin yanı başındaki Karahayıt’ta turizm neredeyse tamamen bitti.

Şifalı kırmızı suyu ve çamuru ile ünlü kasabada ödemelerini yapamayan esnafa tek tek icra geliyor. Ziyaretçilerin büyük bir bölümünün yaşlı kesimin oluşturduğu bölgede, corona virüsünden dolayı işler durma noktasına geldi. İşletmelerin büyük bölümünün kapalı olduğu Karahayıt’ta turizmciler ve esnaf “Elektrik faturasını ödeyemez duruma geldik” diye isyan etti.

ESNAF CEPTEN YİYOR

Karahayat’taki pansiyonlar günü müşteri almadan kapatıyor. Sinan Doğru, adlı işletmeci 8 ayda sadece bir müşterinin konakladığını söyledi. Doğru, esnafın cepten yediğini, dayanacak gücü kalmadığını, faturaları ödeyemez duruma geldiğini belirtti. Bölgede kebapçı dükkanı işleten Mithat Karkoyan ise kendisi ile birlikte pek çok işletmeciye icra geldiğini bazı işletmecilerden ise işyerlerini tahliye etmelerinin istendiğini söyledi. Karkoyan, “İşlerimiz çok berbat. Adeta bittik! Salgının başından beri iş yapmadık” dedi.

‘Yarın ne yiyeceğimiz belli değil’

Karahayıt’taki işletmelerde gündelikçi olarak çalışan gözlemeci Perihan Çalışır, işten çıkarılma korkusu ile yaşadıklarını belirterek, “Eskiden buraya dünyanın dört bir yanından insanlar gelirdi. Artık işyerleri kapanıyor. İşyeri açık olacak ki benim gibi insanlar çalışsın. İşçi çıkarmalar başladı. Bizlerin durumu ne olacak belli değil. Yarından sonra ne yiyeceğimiz belli değil” diye konuştu.

Detaylar, Haber Linki

pamukkalenin karahayıt bölgesiturizm de batanlarturizm esnafın durumuturizm iflas edenlerturizmde icra dönemi