.meme alan adı sayesinde mimlerin de artık kendilerine ait bir alan adı olacak.

Artık yeni, daha da önemlisi eğlenceli bir alan adımız daha var.
80%
Awesome
  • Design

Artık yeni, daha da önemlisi eğlenceli bir alan adımız daha var.

Google, yeni kullanıma sunulacak olan eğlenceli bir alan adını duyurdu. .meme alan adı sayesinde mimlerin de artık kendilerine ait bir alan adı olacak.

İnternette pek çok kötü şey olsa da, mimler, genel olarak dijital etkileşimlerin daha parlak, daha eğlenceli yanlarını gösterme eğilimini barındırıyor. Artık Google Registry’nin yeni bir üst düzey alan adı türü olan .meme’i kullanıma sunması sayesinde bunlara erişmek ve bunları oluşturmak daha da kolay olabilir. Yani, .com veya .org gibi, şakalara dalıp mim merkezli bir alan adı almak artık mümkün olacak. Google’ın belirttiği üzere “.meme alan adlarının amacı mizahı, fikirleri, tarzı ve kültürü yaymaktır. Hedef kitlenize şu anda olduğunuzu göstermek için bunu kullanın.”

Google, .meme alan adını kullanma seçeneklerini sergilemek için altı şirket ve kişiyle birlikte çalıştı. Bunlar arasında trend mimleri ve geçmişlerini açıklayan Know Your Meme ve yeni mimleri aramak ve oluşturmak için kullanılabilen Tenor da yer alıyor. Ayrıca, hem Nyan Cat hem de Grumpy Cat için ayrılmış alanlar da dahil olmak üzere, tamamen kedi mimlerine ayrılmış dört site daha bulunuyor. Temel olarak, neşeli ve mimlerle dolu bir web sitesi oluşturmak istiyorsanız bu alan adı tam size göre olabilir.

  •  .com’u unutun: Google, aralarında .dad’in de olduğu yeni ve sıra dışı alan adları sunmaya başladı.com’u unutun: Google, aralarında .dad’in de olduğu yeni ve sıra dışı alan adları sunmaya başladı

.meme alan adını kaydetmek için Erken Erişim Dönemi (EAP) başladı ancak bu döneme katılmak için tek seferlik ekstra bir ücret bulunuyor. Bu ek maliyet, .meme alan adlarının yıllık baz fiyatla satışa sunulacağı 5 Aralık saat 11:00 ET’ye kadar her gün azaltılacak. Bir alan adı satın almak istiyorsanız, get.meme adresinde adın kullanılabilirliğini arayabilirsiniz. Eğer istediğiniz alınabilir bir alan adı varsa, Google size alan adını satın alabileceğiniz GoDaddy gibi bir dizi iş ortağı gösterecektir.

Detaylar. haber Linki

. meme uzantılıalan adı uzantılarıErken Erişim Dönemimeme uzantılı alan adıyeni alan adı uzantıları