Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 5 milyarlık projeyle İstanbul’u Kocaeli’ye bağlayacak.

'Bu hat iki metropol şehri birbirine bağlayacak'

‘Bu hat iki metropol şehri birbirine bağlayacak’.

Kocaeli Büyükşehir Belediyesi, 5 milyarlık projeyle İstanbul’u Kocaeli’ye bağlayacak. Projede önemli aşamalar kat edildi.

Kocaeli, İstanbul’un yanı başında olması ve Türkiye’nin önemli ulaşım ağlarının kent merkezinden geçmesi ile dikkat çekiyor. Kocaeli Büyükşehir Belediyesi de vatandaşları ulaşımlarında aksaklık yaşamaması, güvenli ve kaliteli yolculuk yapması için dev projeleri birbiri ardına hayata geçiriyor. Büyükşehir Belediyesi tarafından temeli atılan Gebze-Darıca Metro projesi de bu önemli ve bir o kadar da hayati projelerden sadece biri.

AĞLARA ENTEGRE OLACAK

Çift yönlü olarak saatte 64 bin yolcu taşıma kapasitesine sahip metro hattı İstanbul Sabiha Gökçen Havalimanı’na, Marmaray’a, TCDD Hızlı Tren Garı’na, ulusal ve uluslararası toplu taşıma ağlarına, kent merkezlerine entegre olacak. İki metropol şehri yerin altından da birleştirecek olan projede 90 saniye aralıklarla sefer düzenlenecek. Hattın 14.7 kilometresi tünel, 900 metresi hemzemin olarak yapılacak.

İSTANBUL’A ENTEGRE EDİLECEK

Metro hattı çalışmasının tamamlanmasıyla gidiş -dönüş toplam 32 kilometrelik bir güzergah da vatandaşlarımıza hizmet verecek. Bunun yanı sıra Gebze-Darıca metro hattı, İstanbul metrosuna entegre edilecek.

11 İSTASYONDA ÇALIŞMA

Dev projede yer alan 11 istasyonda da eşzamanlı olarak çalışmalar süratle sürüyor. Gebze Kent Meydanı İstasyonu’ndaki giriş çıkış yapılarının betonarme işleri yüzde 80 oranında tamamlandı. 830 metrelik tünel kazısı gerçekleştirdi. Hat üzerinde yer alan Mutlukent İstasyonu’nda konkors kazılar tünel kotlarına kadar tamamlandı. Hat tünelleri içerisinde mobilizasyon çalışmalarına başlandı. Adliye İstasyonu’nda ise konkors kazı destek çalışmaları devam ediyor.

Detaylar, Haber Linki

Anlamlara Anlam Katan Sözler

istanbul kocaeli metro hattıistanbul yeni metro hattıkocaeliyi istanbula bağlamametropol şehirlerin bağlanması