Hindistan farklı gelenekleriyle dünya üzerindeki en ilginç ülkelerin başında geliyor.

Kadınlar köpeklerle evlendiriliyor!

Kadınlar köpeklerle evlendiriliyor!

Hindistan farklı gelenekleriyle dünya üzerindeki en ilginç ülkelerin başında geliyor. Her yıl Ekim ve Kasım ayında düzenlenen Tihar adındaki festival de bunun kanıtlarından biri…

Tihar festivalinin düzenlenme sebebi karanlığın içindeki aydınlığın, cehaletin içindeki bilginin çıkarılmasında yardımcı olan dostlarımız köpekleri dünyaya getiren tanrıya şükretmek olarak açıklanıyor.

Bu ilginç festivalde ise ayrıca Hintli kadınlar buradaki köpeklerle evlendiriliyor. Bunun sebebi ise köpeklerin kadınların yaşamına iyi şans ve bol bereket getireceği ve onları kötü ruhlardan arındırılacağına inanılması. Evlilik toplamda iki yıl sürüyor.

Ayrıca bu garip evlilikte köpek bir şekilde evden kaçarsa nikah bozulmuş sayılıyor. 2 yılın sonunda evlilik sorunsuz geçtiyse kadının tamamen kötü ruhlardan arındığı kabul edilip evlilik bozuluyor.

Bu garip evlilik çeşidinin düğünü de elbette sıradışı oluyor. Köpeklerle evlenen kadınlara ve müstakbel damat köpeğe ihtişamlı kıyafetler dikiliyor. Düğün için kutsal yerler tercih ediliyor ve düğün günü altı saat boyunca fakirlere, çocuklara ve sokak hayvanlarına yemekler dağıtılıyor.

Detaylar, HAber Linki

hindistan köpek ile evlenmehintli kadınlara hakaretköpekle evlenmesaçma adetlersaçma gelenekler hindistan