Gerçek hayatta yapamadığımız pek çok şeyi rüya görürken yapabiliriz.

Rüyalarımızda Yapamadığımız 6 Şey

Psikologlara Göre, Gerçek Hayatta Yapsak da Rüyalarımızda Yapamadığımız 6 Şey.

Gerçek hayatta yapamadığımız pek çok şeyi rüya görürken yapabiliriz. Peki, gerçek hayatta yapabilseniz de rüyalarınızda pek yapamadığınız şeyler olduğunu biliyor musunuz? Bugün sizlere psikologlara göre rüyalarda yapmanın çok zor olabileceği 6 şeyi tanıtacağız.

Gerçek dünyada yapacağımız şeyler sınırlı olsa da hayallerimizde hiç olmadığımız kadar özgürüzdür. İstersek uçabiliriz, görmek istediğimiz yerleri görebiliriz ve kim olmak istiyorsak o olabiliriz. Peki rüyalarımızda yapmadığımız şeyler var mı? Hayallerimizde belki çok istediğimiz motosikletle son sürat ilerleyebiliriz, ancak yapmadığımız şeyler de bulunuyor.

Bugün sizlere Bright Side tarafından hazırlanan ve psikologlara göre hayallerimizde çok da sık yapmadığımız 6 şeyi açıklayacağız. Hazırsanız başlayalım.

Rüyalarımızda pek de yapmadığımız 6 şey

Yapılan araştırmalara göre erkeklerin yalnızca yüzde 2,69’u, kadınların ise yüzde 3,55’i rüyalarında akıllı telefon görüyor. Bunun sebebinin ise akıllı telefon ve diğer modern teknolojik aletlerin çok yakın bir zaman aralığında hayatımıza girmesi olarak gösteriliyor. Daha çok stresli olaylarla baş etmek için rüyalara başvuran beynimiz, akıllı telefon gibi teknolojik aletlere pek de alışık değil. Rüya görmenin uzun yıllardan beri gelen evrimleşme sonucu çıktığı düşünülürse teknolojik cihazları rüyamızda başrol oyuncusu olarak görmememizi anlayabiliyoruz.

Yazmak, okumak ve konuşmak

Uyurken beynimizin dili yorumlayan bölümü çok daha az aktiftir. Bu sebeple rüyalarımızda yazı yazmak, kitap okumak veya konuşmak çok daha zordur. Belki bunu fark etmemiş olabilirsiniz, ancak aslında rüyalarda çok fazla konuşmayız. İletişimi daha çok telepati yaparak gerçekleştirebiliriz. Rüyalarımızdaki her karakter esasında beynimizin yarattığı karakterler olduğu için bu çok da zor olmuyor.

Bunun dışında gündelik hayatlarında çok fazla konuşan, okuyan veya yazan kişilerin rüyalarında da dili anlamlandırabildiği ve konuşabildiğine dair bulgular yer alıyor.

Detaylar, Haber Linki

neden rüya görürüzrüyalarımızda ki gerçeklerrüyalarımızda neler yaparızrüyaların anlamırüyaların anlamı nedir