Floyd’un 6 yaşındaki kızı ise böyle sesleniyor: Babacık dünyayı değiştirdi.

ABD'de Saray'ı karıştıran öfke dinmiyor.

ABD’de Saray’ı karıştıran öfke dinmiyor: Babacık dünyayı değiştirdi.

ABD’de siyasal elitler şiddetle bastırmaya çalıştıkları halkı bir yandan da dinlemek zorunda kaldıkları bir süreç yaşıyorlar. Floyd’un 6 yaşındaki kızı ise böyle sesleniyor: Babacık dünyayı değiştirdi.

George Floyd için yapılan eylemde adalet yoksa barış yok dövizi taşıyan bir genç

ABD’li siyah George Floyd’un Minneapolis Polis Departmanı Memuru Derek Chauvin tarafından katledilmesi sonucu başlayan kitlesel protestolar on günü geride bıraktı.

Cinayete karışan polisler Derek Chauvin, J. Alexander Kueng, Thomas Lane ve Tou Thao çeşitli suçlamalarla karşı karşıya. Lane ve Kueng ile cinayet işlenirken yanında duran Thao başlangıçta suçlanmadı. Şimdi ikinci derece cinayete yardım ve yataklık, ikinci dereceden kasıtsız insan öldürmeye yardım ve yataklık ile suçlanıyorlar. Bu hafta başı otopsisi yapılan Floyd’un ölüm sebebi de “Boğulmadan kaynaklı cinayet” olarak resmileşti.

Ayağa kalkan ABD halklarının sokak eylemleri, kurumsallaşmış ırkçılığı, polis şiddetini ve hükümetin vatandaşına yaklaşımını açıkça dünyanın gözleri önüne serdi. Halk, iktidarın bütün tehditlerine ve güvenlik güçlerinin akıl almaz saldırılarına rağmen sokaklardan çekilmedi, daha fazla katılımla sokağa çıktı. Bu haberin yazıldığı sırada bile dışarıdan slogan, alkış, helikopter, ambulans ve polis sireni sesleri geliyordu. Eylemleri özetleyen söz ise George Floyd’un 6 yaşındaki kızı Gianna’dan geldi: “Babacık dünyayı değiştirdi”

GENÇ KADINLAR EN ÖNDE

Halk protestoları ABD tarihinin en büyük protestoları olan 1960’lardaki Sivil Haklar hareketinden ve genel olarak ‘68’ hareketlerinden bile daha yaygın bulundu. Ülkenin en ücra kasabalarında bile halk sesini duyurdu.

Detaylar, Haber Linki

Anlamlara Anlam Katan Sözler

ABD’li siyah George Floyd’adalet yoksa barış yokbabacık dünyayı değiştirdigeorge floyd ateşi abd