Dünyanın en büyük 2. nadir element rezervi keşfedildi.

''Burada hiçbir şey yok'' denmişti!
80%
Awesome
  • Design

”Burada hiçbir şey yok” denmişti! Dünyanın en büyük 2. nadir element rezervi keşfedildi.

Yaklaşık 1950’li yıllardan beri yapılan yer altı araştırmaları sonucunda Avrupa’dan gelen birçok uzmanın ‘Burada hiçbir şey yok’ diyerek araştırmaların üzerini kapatmak istediği Eskişehir’in adeta cevher kaynağı olduğu tespit edildi. Keşifler sonucu o bölgelerin dünyanın en büyük 2. nadir element rezervine sahip olduğu öğrenildi.

Geçtiğimiz yıllarda varlığı pek çok kez görmezden gelinen nadir toprak elementleri Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın kalkınma hamlesi ile tekrar ekonomiye kazandırıldı.

DÜNYANIN EN BÜYÜK 2. NADİR TOPRAK ELEMENTİ REZERVİ KEŞFEDİLDİ

Yapılan araştırmalar sonucunda 1950’li yıllarda yabancı araştırmacıların burada bir şey yok dediği Eskişehir’de cevher kaynadığı tespit edildi. Eskişehir Beylikova’da bulunan 694 milyon tonluk rezerv, Çin’den sonra dünyanın en büyük 2. rezervi olma özelliğini taşıyor.

TORYUMUN DA ARALARINDA BULUNDUĞU 17 ELEMENT TESPİT EDİLDİ

Burada bugüne kadar yapılan çalışmalarda aralarında florit, barit ve en önemlilerinden toryumun da bulunduğu toplamda 17 element bulundu. Bu cevherler işlenerek ülke ekonomisine milyonlarca dolarlık katkı sağlayacak.

“BURADA HİÇ BİR ŞEY YOK” DEDİKLERİ YER CEVHER KAYNIYOR

  • 1950’li yıllarda bölgede çalışmalar başlatılmış, Avrupa’dan bir çok sayıda bilim insanı gelmişti. Ancak yaptıkları araştırmalar sonucunda “Burada hiçbir şey yok” denilerek kamuoyu yanıltılmıştı. Günümüze geldiğimizde ise Başkan Erdoğan’ın kalkınma hamleleri ardından bu tesisteki rezervler tespit edildi. Sadece tespit edilmekle kalmadı. İşlenmesi için de bir pilot tesis kuruldu.

Detaylar, Haber Linki

dünyanın en iyi elementlerielement çeşitleri türkiyeen iyi elementlertürkiyede bulunan elementleryeni bulunan elementler