Bize neden Tür (k) denilmiş…

Tür (k) ve Kür (t) nedir?

Çünkü Türlüyüz. Çeşitlilikten oluşmuşuz. Bir çok çeşitliliği içimizde barındırmışız. Kültürleri içimize çekmişiz.

  • Bundan dolayıdır ki Tür (k) denilmiştir. Aslında bazı kelimelerin son harfleri tamamen tesadüf eseri meydana gelmiştir. Sanki kulaktan kulağa oynar gibi şekillenmiştir. Aslında Türk değil sadece Tür dür… Diğer bir örnek ise Kürt de Kür dür. Yani Tür’ün küllerinden meydana gelmiş. Ama ne yapmışlar Türk’ü ters çevirmişler Kür’e de Kür (t) demişlerdir. Birileri birilerinin geleceği ile oynamak için.

Anlamak ve kavramak yerine bir saplantı içerisindeyiz. Bilinçaltımıza öyle kelimeler işlenmiş ki daha biz bu kelimelerin anlamlarını ve bize neden yüklendiğini çözememişiz. Ve komik bir şekilde savaşmaya devam ediyoruz.

  • Tür’lü olmamazın tek bir nedeni var, hoşgörü ve merhamet. Neden başka türleri içinizde barındırırsınız ki? Peki bizim Tür’ümüz özel mi ki başka Tür’leri içimizde barındarma gücünü hissetmişiz. Muhtemelen sahip olduğumuz inanç gücü bizi diğer türleri korumaya ve himaye etmeye itmiştir. İşte Amerikalılar bunu bizden öğrenmiş olmalılar ki sürekli onlar dünyayı, insanlığı kurtarmaya çalışıyorlar. Tabi filmlerde…

Bizi dünyaya bir Tür (K) olarak tanıtmalarının sebebi budur. Tür’lü olmamız değil, tüm türleri içimizde barındırmak istememizdir.

MAG

kelimelerin bulunuşukürt nedir?türk nedir?türk ve kürt nedir?uydurulmuş kelimeler