ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf ve Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla’nın davası.

Sarraf davasında, jüriye ‘Bunları tanıyor musunuz?’ diye liste dağıtıldı: İşte listedeki isimler.

ABD’de tutuklu bulunan Rıza Sarraf ve Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla’nın davasında bir gelişme daha yaşandı.

Sarraf’ın davasının bu hafta görülmeyeceği, Halkbank yöneticisi Mehmet Hakan Atilla’nın tek başına yargılanacağı öğrenildi.. Yargıç Richard Berman, jüri adaylarına duruşmalarda ismi geçebilecek isimlerden oluşan 9 sayfalık bir listeyi dağıtarak, içlerinden herhangi birini tanıyıp tanımadıklarını sordu.

Tombik

ABD’nin İran’a yönelik yaptırımlarını deldiği iddiasıyla 20 ayı aşkın süredir ABD’de tutuklu bulunan İran ve Türkiye vatandaşı iş adamı Rıza Sarraf ile eski Halk Bank Genel Müdür Yardımcısı Mehmet Hakan Atilla’nın yargılandığı davada, Mahkeme Hakimi Richard Berman, bugün yapılan jüri seçiminde, davada yargılanacak tek sanığın “Mehmet Hakan Atilla olduğunu” belirterek, isim vermeden Sarraf’ın, savcılık ile anlaştığını resmen açıkladı.Rıza Sarraf jüri seçimlerinin yapıldığı duruşmada dağıtılan ‘potansiyel tanıklar’ listesinde yer aldı.

İsim listesi açıklandı

Duruşmada ortaya çıkan bir başka önemli gelişme ise, jüri olmak için aday olanlara mahkeme tarafından verilen uzun listeye ilişkin. Jüride yer alacak olan 12 Amerikan vatandaşı için yaklaşık 100 kişilik bir jüri havuzundan seçim yapıldı.

Seçim yapılırken de Hâkim Berman tüm jüri adaylarına bir liste vererek, listedeki, kişi kurum ve mekanlarla herhangi bir ilişkisi ya da bunlara karşı pozitif ya da negatif duygusu olanların bildirmesini istedi.

Zeynep Gürcanlı’nın Sözcü’de yer alan haberine göre, hâkim Berman listeyi “Burada ismi bulunanların tümünün davanın tarafı olduğunu ve yargılanacaklarını düşünmeyin” uyarısıyla verdi.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks