Danimarka’da, mutasyona uğrayan koronavirüsün vizonlardan insanlara bulaşması.

Danimarka'da 17 milyon vizonun kanunsuz itlafı sonrası bakan istifa etti.

Danimarka’da 17 milyon vizonun kanunsuz itlafı sonrası bakan istifa etti.

Dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi Danimarka’da, mutasyona uğrayan koronavirüsün vizonlardan insanlara bulaşmasının ortaya çıkması üzerine, milyonlarca vizon itlaf edildi.

Danimarka’da muhalefet, yasal dayanağı olmamasına rağmen milyonlarca vizonun itlaf edilmesi emrini verdiği gerekçesiyle bu sabah istifa eden Gıda ve Tarım Bakanı Mogens Jensen’in ardından Başbakan Mette Frederiksen’in de görevi bırakmasını istiyor.

Dünyanın en büyük vizon kürkü üreticisi Danimarka’da, mutasyona uğrayan koronavirüsün vizonlardan insanlara bulaşmasının ortaya çıkması üzerine, 4 Kasım’da, hükümet tarafından çiftliklerde yetiştirilen 17 milyon vizonun itlaf edilmesi kararı alınmıştı.

Ancak tüm vizonların itlaf edilmesi yönünde karar alınmasına rağmen, hükümetin böyle bir yetkisinin olmadığının ortaya çıkmış ve muhalefetten istifa çağrıları yükselmeye başlamıştı.

Liberal Parti Genel Başkanı Jakob Elleman-Jensen, sabah saatlerinde yaptığı açıklamada, Tarım Bakanı Mogens Jensen’in istifasına atıfla “Başbakanın da aynı yolu izlemesini istiyorum.” dedi.

Elleman-Jensen, “Başbakanın bir hata yaptığında bunun kendi sorumluluğu olduğunu kabul etmesini talep ediyoruz.” ifadesini kullandı.

Detaylar, Haber Linki

danimarka istifamutasyona uğrayan virüsvizon katliamıvizondan bulaşan virüs