İstanbul’a giden Türk yolcular havaalanında köpeklerle arandı.

Avusturya’da köpekli faşizm.

Irkçılığa teslim olan Avrupa’da Hollanda’daki köpekli polis şiddetinden sonra bu kez de Avusturya’da bir skandal yaşandı. İstanbul’a giden Türk yolcular havaalanında köpeklerle arandı.

Avusturya’nın başkenti Viyana’daki Schwechat Havalimanı’nda Türkiye’ye gelecek yolcuların üzerleri insanlık dışı ve faşizan bir yaklaşımla köpekle arandı. Geçtiğimiz hafta yaşanan ve bir Türk yolcu tarafından çekilerek sosyal medyada paylaşılan görüntülerde, güvenlik aramasından geçen yolcuların üzerleri gümrük polisi tarafından köpekle aranıyor.
Köpeğiyle aramayı yapan görevli, yolculara ‘Üstünüzde kaç para var’ diye soruyor.

Tombik

GÖRÜNTÜLER KABUL EDİLEMEZ

Görüntülerin hızla yayılmasıyla birlikte sosyal medya üzerinden Avusturya’ya büyük tepki gösterildi. Türkiye’nin Viyana Büyükelçiliği görüntülere ilişkin Avusturya nezdinden diplomatik girişimlere başladı. Büyükelçilik tarafından yapılan açıklamada, “Görüntülerdeki aşağılayıcı ve kabul edilemez uygulama, bu sabah (dün) ilgili Avusturya makamları nezdinde diplomatik girişim konusu yapılmıştır” denildi. Viyana Schwechat Havalimanı’ndan Türkiye’ye yönelik yapılacak uçuşlarda önümüzdeki günlerde gözlem yapılacağının belirtildiği açıklamada, seyahat edecek yolculara beraberindeki para ve ziynet eşyalarının giriş ve çıkışlarına ilişkin yasal düzenlemeler konusunda da uyarılarda bulunuldu.

Detaylar
Haber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks