Başkent Kabil’deki yerel medya kuruluşunu hedef alan saldırıda can kayıpları olduğu bildiriliyor.

Afganistan’da haber ajansında patlama.

Başkent Kabil’deki yerel medya kuruluşunu hedef alan saldırıda can kayıpları olduğu bildiriliyor. Yapılan son dakika açıklamasına göre saldırıda 30 kişi hayatını kaybetti.

Afganistan’ın başkenti Kabil, yılın son günlerinde bir kez daha patlayan bombalarla sarsıldı.

Tombik

Kabil’deki Afgan Sesi haber ajansını hedef alan saldırıda en az dört kişi hayatını kaybetti. Uluslararası ajans Reuters, haberini görgü tanıkları ve resmi yetkililerin açıklamalarına dayandırıyor.

Afganistan’da bu yıl içinde birçok kez medya kuruluşları saldırıya uğradı. Son olarak, Kabil’deki bir özel televizyon binasına geçen ay saldırı düzenlenmişti.

Ülkede yıl içinde kanlı terör örgütleri DEAŞ ve Taliban’ın gerçekleştirdiği onlarca saldırıda 1000’den fazla insan yaşamını yitirdi. Mayıs ayında diplomatik temsilcilerin bulunduğu bölgede patlatılan yüzlerce kiloluk bomba, 150’den fazla insanın hayatını kaybetmesine yol açmıştı.

Hafta sonu istihbarat merkezine yürüyerek gelen bir DEAŞ’lı terörist üstündeki patlayıcıları infilak ettirmiş ve en az altı kişi ölmüştü.

Detaylar
HAber Linki

This website uses cookies to improve your experience. We'll assume you're ok with this, but you can opt-out if you wish. Accept Read More

Enable Notifications OK No thanks