Yaşlanma, sigara ve alkol, vücuttaki oksijen azlığı.

20’li yaşlardan sonra vücut üretmiyor

20’li yaşlardan sonra vücut üretmiyor… Ancak doğal yollarla alabilirsiniz.

Yaşlanma, sigara ve alkol, vücuttaki oksijen azlığı, beslenme yetersizlikleri ile güneş ve diğer dış etkenler nedeniyle 20’li yaşların ortalarından itibaren vücutta kolajen sentezi azalır. Kolajen kaybı sonucunda deri esnekliğini, parlaklığını ve yumuşaklığını kaybeder, donuklaşır, kırışır ve kahverengi lekeler oluşur. Bunun sonucunda deride sarkmalar ve kırışıklıklar meydana gelir. Tüm bunların önüne geçmek için doğal kolajen deposu besinlerden destek alabilirsiniz.

Peki, hangi gıdalar kolajen içeriyor? Diyetisyen Derya Fidan, doğal kolajen kaynaklarını sıraladı.
Vücudunuzun kolajen üretme yeteneğini desteklemek istiyorsanız diyet listenize ekleyeceğiniz kolajen içeren besinler ile doğal çözümler üretebilirsiniz.

Günlük tüketimde yer alması gereken besinler tamamlandığında dışardan kolajen hidrolizatı olarak ek takviye kullanımına gerek olmayabilir.vücuttaki oksijen

Kemik suyu: Kemik suyu içerdiği glisin, prolin ve arjinin gibi önemli amino asit içeriğiyle mükemmel bir kolajen kaynağı. Beslenme rutininize zaman zaman kemik suyu eklemeniz, vücudunuzda azalan kolajeni yerine koymak için ideal.

Detaylar, Haber Linki

doğal kolajen deposukahverengi lekelerKolajen kaybıvücuttaki oksijen