Terminatör filmlerindekine benzer bir robot geliştirmek için gerekli teknoloji.

Bir Robot Uzmanı, Gerçek Hayatta ‘Terminatör’ Yapmanın Formülünü Verdi.

Bir Robot Uzmanı, Gerçek Hayatta ‘Terminatör’ Yapmanın Formülünü Verdi.

Makine ve inşaat mühendisliği profesörü Aaron Ames, Terminatör filmlerindekine benzer bir robot geliştirmek için gerekli teknolojileri anlattı. Bu teknolojiler günümüzde pek de mümkün görünmese bile yakın bir gelecekte bu tür robotlarla karşılaşabiliriz.

İnsanlık için Terminatör filmindeki T-1000 ve hatta orijinal T-800 gibi akıllı, kendi kendini iyileştiren, iki ayaklı robotlar geliştirmek; uzak gelecekte bile akıl almaz derecede zor görünüyor. Günümüzde üretilen son teknoloji insansı robotlar, küçük işleri yapmakta bile sıkıntılar yaşıyor. Bu noktada bir robot uzmanı, günümüz teknolojisiyle Terminatör filmlerindeki teknolojik uçuruma rağmen bu tür robotların teoride nasıl üretilebileceklerini açıkladı.

Kaliforniya Teknoloji Enstitüsü’nde görev yapan makine ve inşaat mühendisliği alanlarında uzmanlaşmış Prof. Aaron Ames, Terminatör filmindeki robotlara rakip olabilecek bir robot geliştirmek için gerekli olabilecek bazı temel teknolojilere değindi. Ames, T-800’ün iç iskeleti ile T-1000’in sıvı/metal yapısını birleştiren Rev-9’u inşa etmek için mühendislerin iki robot içeren ve birbiriyle sorunsuz çalışan bir sistem ortaya çıkarmaları gerektiğini söylüyor.

Detaylar, HAber Linki

güçlü robot üretmekkendi kendini iyileştiren robotrobotlar ne kadar güçlüterminatör robot yapımıterminatör robotlar