Leipzig’i yenerek tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi finaline çıktı.

PSG tarihinde ilk kez finale çıktı, Paris şehri uyumadı.

PSG tarihinde ilk kez finale çıktı, Paris şehri uyumadı.

Paris Saint Germain Arap sermayesi tarafından satın alındıktan sonra yıllardır Şampiyonlar Ligi’nde başarı yakalamak için uğraşıyor. Daha önce yarı final bile göremeyen PSG, dün Leipzig’i yenerek tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi finaline çıktı ve şehir bütün gece uyumadı.

Fransız temsilcisi PSG, Alman temsilcisi Leipzig’i yenerek tarihinde ilk kez Şampiyonlar Ligi finaline yükseldi. PSG, yıllardır arzuladığı Şampiyonlar Ligi kupası hayaline ilk defa bu kadar yaklaşıyor.

Bu akşam oynanacak diğer yarı final maçının ardından PSG’nin rakibi belli olacak ve büyük finalin oynanacağı gün beklenecek.

Bütün gece sokaklarda havai fişekli, konvoylu, meşaleli kutlamalar yapan PSG taraftarları adeta kendinden geçti. Sevinç gösterileri sabahın ilk ışıklarına kadar sürdü ve Paris şehri bütün gece uyumadı.

PSG’li futbolcular da Portekiz’de oynanan maçın ardından stadın dışındaki 300 kadar Fransız taraftarla finalin tadını çıkardı ve kutlamalara katıldı.

Bu akşam oynanacak olan Lyon-Bayern Münih maçının kazananı finalde PSG’nin rakibi olacak.

Lyon-Bayern maçı bu akşam 22:00’de başlayacak ve tek maç usulü oynanacak. Maçın hakemi İspanyol Alejandro Hernandez olacak.

Detaylar, Haber Linki

leipzeg psg maçıleipzig psg gollerpsg leipzig maçı sonucuŞampiyonlar Ligi kupasıyarı final kimler şampiyonlar ligi