E-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde konuşan BTK Başkanı Sayan.

Kişisel veri en değerli maden.

e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi’nde konuşan BTK Başkanı Sayan, “Veri, günümüzde ve gelecekteki en değerli maden; sosyal medyanın ücretsiz olmasının da en büyük nedeni budur. Kişisel veri konusunu konuştuğumuz bugünde en can alıcı sorulardan biri budur” dedi.

Açılış panelinde Musa Savaş, Prof. Dr. Faruk Bilir ile BTK Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan konuştu.

Kişisel Verileri Koruma Kurumu (KVKK) himayesinde gerçekleştirilen “e-Safe Kişisel Verileri Koruma Zirvesi” konunun taraflarını Ankara’da biraraya getirdi. The Green Park Otel’deki toplantının açılışında konuşan e-Safe Kurucusu Musa Savaş, kişisel verilerin korunmasıyla ilgili düzenlemenin geçen yıl yürürlüğe girdiğini, bu alandaki düzenlemelerin hayata geçirilmeye başlandığını, konunun önümüzdeki günlerde daha fazla gündeme geleceğini belirtti. Savaş, bu konunun etraflıca konuşulması için zirvenin düzenlendiğini kaydetti.

GÜVENLİ DEPOLAMA GEREKİYOR

Savaş’ın konuşmasının ardından, Kişisel Verileri Koruma Kurumu Başkanı Prof. Dr. Faruk Bilir ile Bilgi Teknolojileri ve İletişim Kurumu (BTK) Başkanı Dr. Ömer Fatih Sayan’ın katılımıyla açılış paneli düzenlendi. BTK Başkanı Sayan kişisel verilerin en çok elektronik haberleşme sektöründe kullanıldığını, katlanarak artan ve büyük boyutlara ulaşan verileri işleme ve depolamanın belirli kurallara göre yapılmasının önemli olduğunu vurguladı.

Detaylar
Haber Linki

btk başkanı kime-safe ne demek?güvenli depolama nedir?kişisel verilerkişisel veriler ne demekkişisel verilerin korunmasıverilerin korunması