Devrim niteliğindeki bir tasarım su kullanmadan enerji üretiyor.

Yeni nükleer reaktör 8 yıl su kullanmadan enerji üretiyor

Yeni nükleer reaktör 8 yıl su kullanmadan enerji üretiyor.

Westinghouse’un eVince mikroreaktörü su kullanmadan 8 yıl su kullanmadan enerji üretiyor. Devrim niteliğindeki bu tasarım, nükleer enerjinin uygulama alanlarını ciddi oranda artırabilir.

Westinghouse tarafından geliştirilen eVinci adlı yeni bir mikro reaktör şaşırtıcı bir özelliğe sahip. Su olmadan çalışabiliyor ve nükleer enerjinin suyun kıt olabileceği uzak yerlere ulaşmasının önünü açıyor. Bu tür ilk mikro reaktörün bu on yılın sonunda Kanada’nın Saskatchewan eyaletinde kurulması planlanıyor.

İnşa edilmesi ve faaliyete geçmesi genellikle yıllar alan nükleer enerji santrallerinin aksine, mikro reaktörler veya küçük modüler reaktörler (SMR) nükleer yakıt kullanan bir enerji santralini taşımak ve kurmak için hızlı bir yol sunuyor. Adından da anlaşılacağı üzere, bir mikroreaktör nakliye kamyonu veya uçağa sığacak kadar küçüktür ve elektrik ihtiyacı olan bir yere hızla taşınabilir.

  • Bu konsept, doğal bir felaketin ardından ya da askeri uygulamalar için test ediliyor. Ancak çoğu tasarım, ısıyı çekirdekten buhar türbinlerine aktarmak ya da fazla ısıyı uzaklaştırmak için hala suya ihtiyaç duymakta. Westinghouse’un eVinci reaktörü de burada devreye giriyor.

detaylar, Haber linki

nükleer yakıt kullanımısu kullanmayan reaktörsusuz nükleer enerjiYeni nükleer reaktör