3 boyutlu yazıcılar doku ve kemik onarımını sağlayarak ölümsüzlüğü getirebilir.

Bomba Gelişmeler Yaşanıyor!

Üç Boyutlu Yazıcılar Ölümsüzlüğü Getirebilir: Bomba Gelişmeler Yaşanıyor!

3 boyutlu yazıcılar doku ve kemik onarımını sağlayarak ölümsüzlüğü getirebilir. Ancak şimdilik sadece kemik kırıklarında ve dokularda kullanılıyor.

Dünya genelinde 3 boyutlu yazıcılar ile yaşanan gelişmeler çok büyük değişimler yaratabiliyor. Profesör Luiz Bertassoni önderliğinde the Oregon Health & Science University, the University of Oregon, New York University ve Thailand’s Mahidol University gibi saygın kurumlardan birçok araştırmacı çalışmaya katıldı.

Wings 3D programını kullanarak kolayca bilgisayarınızda 3 boyutlu tasarımlar hazırlayabilirsiniz.

Lego parçalarından ilham alınan bu yeni materyal ile birlikte, en az 3 kat daha fazla sonuç alınması bekleniyor. Asıl amaç ise kırılan veya hasar gören bölgelerdeki kırık veya doku kaybını üç boyutlu yazıcılar ile gidermek. Böylece bu bölgelerde, çok daha hızlı bir gelişme yaşanabilir. Mikro kafesler olarak adlandırılan bu yeni yöntem, günümüzdeki yöntemlerden çok daha başarılı. ortopedik cerrahlar genellikle kemiği stabilize edebilmek için metal çubuklar kullanırken yeni biyouyumlu yöntem sayesinde buna gerek kalmayacak.

Üç boyutlu yazıcılar büyük bir değişim sağlayabilir

Araştırmacılar tarafından yapılan çalışmalarda, 3 boyutlu yazıcılar ile çok küçük boyutlarda içinde boşluk bulunan polimer bloglar elde edilebiliyor. Ayrıca istenilen her bölge için farklı miktarlarda hazırlanma imkanı da sunuyor.

Detaylar, Haber Linki

3 boyutlu yazıcılarinsan doku onarımıinsan ölümsüz olacak mıinsanın ölümsüzlüğükemik ve dokı onarımı