YSK’dan bir yenilik daha.

'Alo YSK' sorularınızı bekliyor.

‘Alo YSK’ sorularınızı bekliyor.

YSK’dan bir yenilik daha. İnternet ve cep uygulamasının ardından 24 saat hizmet verecek telefon hattı da devreye sokuldu.

Vatandaşlar seçimle ilgili sorularına Yüksek Seçim Kurulunun (YSK) ‘444 9 975’ numaralı çağrı merkezini arayarak, yanıt bulabilecek. Türkiye, 24 Haziran’da yapılacak Cumhurbaşkanı ve 27. Dönem Milletvekili Genel Seçimleri’ne hazırlanıyor.

Bu kapsamda YSK tarafından vatandaşların seçime ilişkin sorularına yanıt bulabilmesi için 2014’te kurulan çağrı merkezi, 32 kişilik bir ekiple 7 gün 24 saat hizmet veriyor.

Buna göre vatandaşlar yurt içinden ‘444 9 975’ yurt dışından ‘90 444 9 975’ numaralı çağrı merkezini arayarak, sorularına yanıt bulabiliyor. Bazı ülkelerden arayan vatandaşların numarayı ‘90 312’ alan kodu ile tuşlaması gerekiyor. Vatandaşlar çağrı merkezini arayarak, seçmen kaydını sorgulayabiliyor, nerede oy kullanacağı, seçim takvimindeki süreçler ve seçime ilişkin her türlü sorusuna yanıt alabiliyor. Öte yandan, 24 Haziran’da yapılacak seçimler kapsamında YSK’nın internet sitesinden, telefon bilgisi ve elektronik posta adresini sisteme kaydeden yaklaşık 1,5 milyon vatandaşa SMS, 1 milyondan fazla vatandaşa da elektronik posta gönderiliyor.

Detaylar, Haber Linki

80%
Awesome
  • Design
alo ysk hattıysk çağrı merkeziysk telefonysk ya soru