Yılbaşı ekonomisinin 1.5 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor.

Yasaklar, yılbaşı sofrasını zamlandırdı.

Yeni yıl sofraları, 300 ila 7 bin TL arasında değişen bütçelerle kurulurken, yılbaşı ekonomisinin 1.5 milyar TL’ye ulaşması bekleniyor.

Yeni yıla doğru geri sayım devam ederken, bu yıl pek çok ilçede organizasyonların iptal edilmesiyle, kutlamalar eve taşındı. Tatile gidemeyip yeni yıla evde girmeyi planlayan 4 kişilik bir ailenin yılbaşı sofrası maliyetleri 300 TL’yi bulurken, yeni yıla Tarkan ile 5 yıldızlı otelde girmek isteyenlerin 7 bin TL’yi gözden çıkarmaları gerekiyor. 5 yıldızlı otellerin gecelik yılbaşı fiyat tarifesi 750 TL’den başlarken, 3 günlük tatil için kayak merkezilerine giden vatandaşlar, turizmcilerin yüzünü güldürdü.

KUTLAMALARA GÜVENLİK ENGELİ

Geleneksel yeni yıl kutlamalarının sokaklarda yapıldığı İstanbul Beyoğlu, Beşiktaş, Şişli ilçeleri ile Ankara Kızılay Meydanı’nda “güvenlik” gerekçesiyle yılbaşı kutlamalarına yasak getirilmesi, yeni yıla dışarda girmek isteyen vatandaşları evde sofra kurmaya yöneltti. Bu durum yoğun alışverişe neden olunca, evde yılbaşı sofrasının zamlı kurulmasına yol açtı. Türkiye Seyahat Acentaları Birliği (TÜRSAB) Başkanı Başaran Ulusoy, yılbaşı öncesi piyasalarda canlanma olduğuna dikkat çekerek, “Vatandaşlarımız yılbaşı tatili için güney sahillerimiz ile Kuzey Kıbrıs’ı tercih ediyorlar. Bunun yanında Palandöken, Uludağ, Sarıkamış, Kartalkaya gibi kayak merkezlerine de yoğun ilgi var. Bu yılbaşı dolayısı ile yapılacak harcamaların toplam cirosunu 1.5 milyar TL’yi bulacağını tahmin ediyoruz” dedi.

detaylar
HAber Linki

başaran ulusoytürsab açılımıyeni yıl sofrasıyılbaşı ekonomisiyılbaşı sofrasıyılbaşı tatili