Yeryüzünde dev çatlaklar oluşmaya başladı.

Çok sayıda derin çatlaklar oluşmaya başladığı ortaya çıktı.

Yeryüzünde çok sayıda derin çatlaklar oluşmaya başladığı ortaya çıktı.

Pek çok ABD bölgesinde yeryüzünde dev çatlaklar oluşmaya başladı. İşin kötüsü bu devasa çatlaklar doğal oluşumlar değil ve suçlusu doğrudan biz insanlarız gibi görünüyor.

Yeryüzünde dev çatlaklar açılıyor ve bunun suçlusu doğrudan biziz.

ABD’nin güneybatısı boyunca, yer yüzeyinde dev çatlaklar ortaya çıkıyor. Yalnızca Arizona’nın güney merkezinde, bu çatlakların 272 kilometrelik kısmı haritalandı. Ayrıca bu çatlaklar Utah, Kaliforniya ve Teksas’ta da görülüyor.

Arizona Jeoloji Araştırması’ndan Joseph Cook’un Insider’a söylediğine göre bu çatlaklar doğal oluşumlar değil ve bunların oluşmasına bizler neden olduk. Zeminin yer değiştirdiği çöküntü, genellikle insanların suyu yerden çıkarmaya çalışmasının sonucu, bu da suyun sıkışmasına ve kararsız hale gelmesine neden oluyor.

  • ABD Jeoloji Araştırması web sitesinde “ABD’de bilinen arazi çökmelerinin yüzde 80’inden fazlası yeraltı suyu kullanımının bir sonucudur ve arazi ve su kullanımı uygulamalarımızın sıklıkla gözden kaçırılan çevresel bir sonucudur. Arazi gelişiminin artması, mevcut arazi çökmesi sorunlarını şiddetlendirme ve yenilerini başlatma tehdidinde bulunuyor” deniyor.

Çatlaklar, daha yumuşak zeminin çöktüğü ancak yakınındaki zeminin çökmediği yerlerde ortaya çıkıyor. Bunlar da aynı obruklar gibi oldukça hızlı bir şekilde açılabilirler.

Detaylar, Haber Linki

ABD Jeoloji Araştırmasabd yeryüzü çatlaklarıArizona Jeoloji Araştırmasıyeryüzü çatlaklarızeminin yer değiştirmesi