SenseTime’ın kurucusu milyarder Tang Xiao’ou hayatını kaybetti.

Tang Xiao'ou gizemli bir hastalıktan öldü.

Çinli milyarder Tang Xiao’ou gizemli bir hastalıktan öldü.

Çin’in yapay zeka devi SenseTime’ın kurucusu milyarder Tang Xiao’ou hayatını kaybetti. SenseTime’ın gelirini şişirmekle suçlanan 55 yaşındaki milyarderin sağlık sorunları nedeniyle hayatını kaybettiği açıklandı ancak hastalığı hakkında bilgi verilmedi.

Bir kısmı devlete ait olan yapay zeka şirketi SenseTime’ın milyarder kurucusu Tang Xiao’ou, açıklanmayan bir sağlık sorunu nedeniyle 55 yaşında hayatını kaybetti. SenseTime tarafından yayınlanan açıklamada “Sevgili kurucumuz, ünlü yapay zeka araştırmacısı, Pujiang Laboratuvarı yöneticisi, Şangay Yapay Zeka Laboratuvarı yöneticisi ve Hong Kong Çin Üniversitesi Profesörü Profesör Tang Xiao’ou’nun vefatını büyük bir üzüntüyle duyuruyoruz. Profesör Tang, 15 Aralık 2023 saat 23:45’te sağlık sorunları nedeniyle vefat etti” denildi.

Dünyanın en değerli yapay zeka girişimiydi.

Business Insider’ın haberine göre şirketin yayınladığı ölüm ilanında Tang’ın ne tür sağlık sorunlarından öldüğü veya hastalığının öncede bilinip bilinmediği açıklanmadı. 2014 yılında kurulan Çinli yapay zeka şirketi doğrudan bağlantıları ve Çin hükümetinden aldığı finansman nedeniyle bir zamanlar dünyanın en değerli yapay zeka girişimiydi. Şirket, yapay zekayı kullanarak yüz tanıma, nesne algılama, video ve görüntü analizi gibi teknolojiler geliştiriyor.

  • ABD merkezli Grizzly Research şirketi, SenseTime’ı gelirini şişirmekle suçlamasından birkaç hafta sonra Tang hayatını kaybetti. SenseTime’ın şirketin doğrudan veya dolaylı olarak sağladığı oldukça şüpheli gelir girdi-çıktı planlarına giriştiğini öne sürdü. Bunlar, SenseTime’dan şimdiye kadar teslim edilmemiş olabilecek ürünleri satın almak için müşterilerine sağlanan fonlardı.

detaylar, Haber Linki

en değerli yapay zekaGrizzly Research şirketiŞangay Yapay Zeka LaboratuvarıSenseTime’ın milyarder kurucusuTang Xiao kimdir