Rusya’nın buğday diplomasisi yoluyla, “dünyadaki nüfuzunu genişlettiği…

diplomasisi yoluyla dünyadaki nüfuzunu genişletiyor.

‘Rusya, buğday diplomasisi yoluyla dünyadaki nüfuzunu genişletiyor’.

Fransız Le Figaro gazetesinde çıkan bir analiz haberde, Rusya’nın buğday diplomasisi yoluyla, “dünyadaki nüfuzunu genişlettiği “ ve “tahıl imparatorluğuna” dönüştüğü öne sürüldü.

Le Figaro’da, Rusya ile ilgili yayımlanan analiz haber şöyle:

Buğday ihracatında dünyanın önde gelen ülkesi olan Rusya, son yirmi yıldır tahıla yatırım yaparak uluslararası arenadaki varlığını güçlendirdi.

Yıllar geçtikçe Rusya, buğday pazarında kilit bir oyuncu haline geldi. Yılda tüm dünyada ihraç edilen 180 milyon ton tahılın neredeyse dörtte biri Rusya’dan geliyor.

Rusya’da 27 milyon hektar veya dünya alanının yaklaşık yüzde 12’si buğday ekimine ayrılmış. Moskova 2000’lerde hissesini bu büyük varlık üzerine koydu.

Demeter kulübünün direktörü ve Uluslararası ve Stratejik İlişkiler Enstitüsü’nde (IRIS) bir uzman olan Sebastian Abis, “Başkan Vladimir Putin, Rusya’nın tahıl gücünün ulusal zenginlik, istihdam yaratabileceğini ve ihracat yoluyla para kazandırabileceğini anlamıştı. Bu nedenle, daha fazla satış yapabilmek için Karadeniz’deki limanların lojistiğini değiştirdi” dedi.

Detaylar, Haber Linki

buğday diplomasisiBuğday ihracatıFransız Le Figaro gazetesitahıl imparatorluğu