Rus-Türk Toplumsal Forum Genel Sekreteri Sergei Markov.

Rus turistlerin Türkiye’de başlıca ölüm sebebi: Alkol.

Rus turistlerin Türkiye’de başlıca ölüm sebebi: Alkol.

Rus turistlerin Türkiye’de başlıca ölüm sebepleri açıklandı.

Rus-Türk Toplumsal Forum Genel Sekreteri Sergei Markov, Türkiye’de tatildeyken Rus turistler arasında en sık görülen ölüm nedenlerinin, Rus vatandaşlarının şehirlerde gezerken dikkatsizliği ve sıcak iklimde alkol tüketimi konusundaki dikkatsizliği olduğunu söyledi.

Rusya’nın Ankara Büyükelçisi Aleksei Yerkhov, daha önce Rus haber ajansı RIA Novosti’ye verdiği demeçte, içinde bulunduğumuz turizm sezonunda Türkiye’nin güneyinde tatil yapan Rus turistlerin yaşadığı olay sayısı açısından çok zor olduğunu açıkladı. Büyükelçinin verdiği bilgilere göre, bu sezon 88’i ölüm ile yaklaşık 40 kadar vaka da tıbbi müdahale gerektiren olay yaşandı. Yerkhov, geçen yıl yaklaşık altı milyon Rus turistin Türkiye’yi ziyaret ettiğini de sözlerine ekledi.

Segei Markov, Türkiye’ye gitmeden önce Rus turistleri bilgilendirmenin önemine dikkat çekti.

Markov, “Türk sürücülerin trafik kurallarına daha az uyduğu ve özellikle yaya geçitlerinde yayalara öncelik tanımadıkları konusunda Rusların dikkatini çekmek gerekiyor.Ruslar, yaya geçidinde Rusya’da olduğu gibi kendilerini korumalı hissediyorlar ancak Türkiye’de bu böyle değil. Bu nedenle Rusların içinde olduğu istenmeyen trafik kazaları sayısı artıyor. Türkiye’de caddeden karşıya geçerken çok dikkatli olunması konusunda uyarılması kesinlikle gerekli.”dedi.

Detaylar, Haber Linki

antalyada ölen ruslarrus turistlerin ölüm sebebiruslarda alkol tüketimirusların ölüm sebebi antalya