Piyasada nakit ihtiyacının artması bazı işkollarında fırsatçıların ekmeğine yağ sürüyor.

Cep’i taksitle al, nakite sat!

Cep’i taksitle al, nakite sat!

Piyasada nakit ihtiyacının artması bazı işkollarında fırsatçıların ekmeğine yağ sürüyor. 12 ay taksitle alınmış cep telefonunu aldığından daha düşük fiyata nakit karşılığında faturasız satan satıcılar, “uzun vadeden” ve KDV’den kazanç elde ediyorlar.

Ekonomide uygulanan yeni düzenlemeler piyasada faaliyet gösteren bazı tarafların haksız kazanç elde etmesine neden olabiliyor. Bu tür bir gelişme, taksitli ödeme sayısı 12 aya çıkarılan cep telefonlarında yaşanıyor.

Taksitli satış sayısı artırılan cep telefonlarında uzun vadede aylık 100 ile 300 lira arasında ödeme yapma seçeneğine kavuşan alıcılar, aldıkları son model telefonları kutularından hiç çıkarmadan ikinci el piyasadaki telefon tamircilerine peşin fiyatına satıyorlar. Böylece nakit ücreti ceplerine koyarak uzun vadeden kazanıyorlar.

Telefonu alan tamirciler, eski model telefonu bozulan müşteriye, “Bunun ömrü bitmiş, bir şey yapılamaz” ya da “Bırak ama çok şansı yok, bir bakalım. Ama istersen çok uygun fiyata, paketi dahi açılmadan son model telefon var. İstersen onu verelim” diyerek etki altında bırakıyorlar.

Detaylar, Haber Linki

cep telefonu taksitlecep telefonu taksitli satışsıfır cep telefonları nakittaksitle al nakit sattaksitli satış nakit alım