Korona virüsü bir çok vatandaşın yurt dışına olan seyahat planlarını iptal ettirmeye yönlendirdi.

İptaller başladı! Türkiye'deki o vatandaşlara 'Korona' şoku!

İptaller başladı! Türkiye’deki o vatandaşlara ‘Korona’ şoku!

İlk olarak Çin’in Wuhan kentinde görülen ve hızla dünyanın diğer ülkelerine yayılan ölümcül Korona virüsü bir çok vatandaşın yurt dışına olan seyahat planlarını iptal ettirmeye yönlendirdi. İşte tam da bu noktada vatandaş ile seyahat firmaları arasında ücret iadesi tartışmaları başladı. Kimi firma ücret iadesinin bir kısmını gerçekleştirirken kimi firma ise hiçbir şekilde iade işlemine yanaşmıyor. Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu Korona virüsü nedeniyle yaşanan iptallerin ‘Mücbir sebep’ sayılacağını ve vatandaşa ücretlerinin iade edilmesi gerektiğini söylüyor.

  • Çin’in Wuhan kentinde ortaya çıkan yeni tip Korona virüs salgını nedeniyle Türkiye’deki çok sayıda vatandaş yurt dışına olan seyehat planlarını iptal ettirmek zorunda kaldı. Kimi firma bu durumda ücretin belli bir kısmını müşterisine iade ederken kimi firma ise ücret iadesine hiç yanaşmıyor. Peki ücret iadesi alamayan vatandaşlar ne yapacak? İşte cevabı…

“REZERVASYONUN İPTALİNİ YAPMAK ZORUNDA”

Firmaların ücret iadelerini yapmaları gerektiğini ifade eden Tüketici Başvuru Merkezi Onursal Başkanı Aydın Ağaoğlu milliyet.com.tr’ye yaptığı açıklamada,”Konaklamanın yanı sıra, ulaşım, kültür turu gibi iki veya daha fazla hizmetin bir arada satın alındığı sözleşmelerle ilgili tüketici kanunu uyarınca yayınlanmış Paket Tur Sözleşmeleri Yönetmeliği’nde açık hükümler vardır. Başlamasına 30 günden az bir süre kalan paket tur sözleşmelerinin mücbir sebep nedeniyle iptali durumunda satıcı konumundaki turizm acentesi, yönetmeliğin 16.maddesinin 4 fıkrası gereğince seyahate dair vergi ve harç ücretlerini belgelendirmek şartıyla üçüncü kişi veya kurumlara aktardığı, geri alınabilmesi mümkün bulunmayan ücretler dışındaki tutarları iade ederek rezervasyonun iptalini yapmak zorundadır.”ifadelerini kullandı.

Detaylar, Haber Linki

çin geri ödemeler seyehatçinden mal alanlarçine seyehat iptalleriölümcül Korona virüsü ticaret