Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diplomasıyla üniversiteye kayıt…

Vakıfbank yönetimine atanan Hamza Yerlikaya'nın diploması sahte mi?

Vakıfbank yönetimine atanan Hamza Yerlikaya’nın diploması sahte mi?

Vakıfbank Yönetim Kurulu Başkan Yardımcılığı’na atanan Bakan Yardımcısı ve Cumhurbaşkanı danışmanı Hamza Yerlikaya’nın sahte lise diplomasıyla üniversiteye kayıt yaptırmaktan yargılandığı ortaya çıktı.

Güreşçi Hamza Yerlikaya, Bakan yardımcılığı ve Cumhurbaşkanlığı danışmanlığından sonra Vakıfbank’ta yönetim kurulu başkan yardımcılığına atandı. Atama işlemi KAP’a da bildirildi ve resmiyet kazandı.

Ciddigazete’de yer alan habere göre, Kariyerinde ulaşılması güç bir spor geçmişi olan Hamza Yerlikaya’nın uzmanlığı dışındaki alanlarda görev yapması, eğitim durumunu gündeme getirdi. Türkiye Gazetesi’nin arşivinde yer alan bir haberde, Hamza Yerlikaya’nın 1999 yılında sahte diploma nedeniyle hakim karşısına çıktığı belirtiliyor.

Mahkemede ortaokul mezunu olduğunu, lise diplomasının bir genç tarafından kendisine getirildiğini belirten Hamza Yerlikaya’nın, bu diplomayla Gazi Üniversitesi Beden Eğitimi ve Spor Yüksekokulu’na kayıt yaptırdığı ifade ediliyor. Hamza Yerlikaya, sahte diplomayla üniversiteye kayıt yaptırdığı suçlamasıyla 8 yıl hapis cezasıyla yargılanmış. Mahkemenin sonucuyla ilgili bilgiye ulaşılamadı.

Detaylar, Haber Linki

Atama işlemi KAPHamza Yerlikayasahte lise diplomasıVakıfbank Yönetim Kurulu