Dalaman’da tatil yapan Toy ailesinin farkında olmadan bir arıyı da yanlarında getirmesini konuşuyor…

Türkiye’den giden arı, İngiltereyi ayağa kaldırdı!

Türkiye’den giden arı, İngiltereyi ayağa kaldırdı!

İngiliz basını, Dalaman’da tatil yapan Toy ailesinin farkında olmadan bir arıyı da yanlarında getirmesini konuşuyor…

Bristol’da yaşayan aile tatil dönüşü havlunun arasında canlı bir arı bulunca dehşete düştü. Uzmanlar, “İngiltere’de yaşamayan arı, buradaki ekosisteme zarar verir” diyerek olayla ilgili soruşturma başlattı.

Ufacık bir arı bütün İngiltere’yi ayağa kaldırdı… Her şey Toy ailesinin geçen hafta içinde Dalaman tatilinden dönmeleriyle başladı.

Bavullarını boşaltan 49 yaşındaki Ashley Toy bir anda havlunun içinde canlı bir arı buldu. Arıyı görünce ne yapacağını bilemeyen Toy ailesi arıyı camdan dışarı attı.

Fakat bir gün sonra arının evin etrafında dolaştığını fark eden Toy ailesi yetkililere haber verdi. Ailenin 19 yaşındaki kızı Amelia, arıyı gördükten sonra araştırma yaptı. Arının osmia avosetta isimli bir tür olduğunu ve sadece Türkiye ve İran’da yaşadığını tespit eden Amelia yetkililere haber verdi. İngiliz Arıcılar Derneği konuyla ilgili bir açıklama yaptı. Dernek sözcüsü, “Ülkemizde yaşamayan bir arı türü bölgedeki ve hatta ülkedeki ekosisteme ciddi zarar verebilir. Virüs taşıyabilirler ve bölgeye özgü arı türlerini yok edebilir” dedi.

Detaylar, Haber Linki

arı ile seyehatarı ile yolculukdalamandan ingiltereyeingiltere gündemtürkiyeden ingiltereye