Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Zirvesi’nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan.

Cumhurbaşkanı Erdoğan: D-8 tarihinde bir devrime imza atmış olacağız.

Cumhurbaşkanı Erdoğan, D-8 Zirvesi’nde konuştu. Cumhurbaşkanı Erdoğan, ‘D-8 tarihinde bir devrime imza atmış olacağız. Ekonomilerimizi Dolar ve Euro baskısıyla eritmeye gerek yok. Yerli ve Milli paralarımızı kullanmalıyız’ dedi.

Cumhurbaşkanı Erdoğan’ın konuşmasından bazı satırbaşları:

“D-8’in ilkelerine ve savunduğu değerlere olan ihtiyaç, bırakın azalmayı daha da artmıştır. Zira D-8 salt çıkarlar etrafında buluşan bir ülkeler topluluğu değil, bunun çok daha ötesinde, adil, huzurlu ve istikrarlı bir dünya talebinin müseccel halidir. Bizler D-8 üyeleri olarak, dünyada pek az ülkeye nasip olan coğrafi ayrıcalıklara sahibiz”

“Ülkelerimiz arasındaki ticarette artık milli para birimlerimizi kullanmanın yolunu açabildiğimiz takdirde D-8 tarihinde bir devrime imza atmış olacağız. Kur baskısı altında ekonomimizi eritmeye gerek yok.”.

“Dönem başkanlığımız sırasında bir takas odası kurulması için merkez bankalarımızı bir araya getirelim. D-8 ülkeleri olarak toplantılara katılım düzeylerini artırmalı, çalışmaları, özel sektör kuruluşlarını da bu çalışmalara dahil etmeliyiz. Cumhurbaşkanları olarak D-8 Liderler Zirvesi’nin önemi iyi kavranmalı. Hepimiz D-8’e sahip çıkmalı, daha etkin, daha verimli, daha güçlü olması için azami gayret göstermeliyiz.”.

Detaylar
Haber Linki

cumhurbaşkanı erdoğanCumhurbaşkanı Tayyip ErdoğanD-8 Liderler Zirvesid-8 zirvesimilli para birimleri